היסטוריית התרעות לפי ישוב

  • יממה אחרונה
  • שבוע אחרון
  • חודש אחרון

התרעות 32

< חזרה

עבודה

הנחיות לעסקים ומסחר

החל מיום ד', 27.5.2020, מותרת הפעלה של מסעדות, ברים ופאבים (ישיבה במקום), בריכות שחיה (למעט בריכת פעוטות), אטרקציות תיירותיות, רכבל וכלי שייט ציבוריים.
ההפעלה מותרת בכפוף להקפדה על ריחוק פיסי, עטיית מסיכות ושמירה על כללי ההיגיינה, שילוט, סימון מקומות עמידה בתורים, ויסות לקוחות, וכן בהתאם להוראות "התו הסגול" הפרטניות המפורטות בהמשך. מקום שמקבל קהל נדרש להוסיף מחיצה למניעת העברת רסס בין נותן למקבל שירות.
 

בתי אוכל, מסעדות, בתי קפה ברים ופאבים
מותרת הפעלה של מסעדות בארים ופאבים (כולל ישיבה במקום) בתנאי התו הסגול לאתרי בילוי, כולל:
•מינוי אחראי קורונה.
•עד 100 לקוחות - 100% תפוסה, מעל 100 לקוחות – עד 85% תפוסה.
•השרות יינתן בהגשה בלבד והעובדים יעטו מסכות וכפפות.
•שמירת מרחק של 1.5 מטרים בין השולחנות.
•הזמנת מקום מראש ככל הניתן.
•מדידת חום ללקוחות נכנסים.
•ניקוי וחיטוי שולחנות וכסאות, מלחיות פלפליות ומעמד רטבים אחרי כל לקוח.
•עריכת השולחן רק לאחר ההושבה.
•תפריטים חד פעמיים.
•מאכלים / מוצרים בתצוגה – יכוסו.
עדיין חלה הגבלה על ישיבה במתחמי מזון מהיר בקניונים.

בריכות שחייה
החל מיום ד', 27.05.20, בריכות שחיה פתוחות, למעט בריכת פעוטות בהתאם להנחיות הבאות:
•6 מ"ר לאדם במים.
•יש למנות אחראי קורונה.
•אין להשתמש בסאונה רטובה וג'קוזי. מותר להשתמש בסאונה יבשה.
•למתחם המלתחות מותר להכניס פי 2 אנשים ממספר המלתחות.

העסקים הבאים בתחומי הבילוי, הפנאי והספורט עדיין סגורים
בתי קולנוע, תיאטראות ומוסדות תרבות אחרים; מקומות לעריכת מופעים וירידים; דיסקוטקים, בתי מרחץ; פארקי מים; מתקני שעשועים ולונה פארק.

אירועים
אין לקיים אירוע באולם אירועים סגור.
ניתן לקיים אירוע באולם אירועים (אולם שמחות, גן אירועים או עסק אחר שמקיים אירוע) בשטח פתוח בלבד בהשתתפות של עד 50 משתתפים.
בנוסף, אולם האירועים נדרש לעמוד בתנאי התו הסגול לקבלת קהל.

החל מתאריך 14.06.20 יפעלו האולמות וגני האירועים בכפוף לאישור הממשלה ובהתאם להנחיות הבאות:
•מינוי ממונה קורונה לכל אירוע שיהיה אחראי על קיום הכללים באירוע.
•רישום האורחים בכניסה לאירוע, כולל אפשרות ליצירת קשר עם כל באי האירוע.
•הצבת סימון ושילוט לפי הנחיות משרד הבריאות.
•חיטוי משטחים באופן תדיר לקראת האירוע ובמהלכו.
•ניקוי וחיטוי מוגבר של מתחמי השירותים.
•הצבת עמדות עם חומרי חיטוי בכניסה, ובסמוך לשירותים.
•מגבלת אורחים לפי 2 מ"ר לאורח. באולמות שיכולים להכיל מעל  200 אורחים, עד 85% מהמותר לפי רישיון העסק.
•תשאול כלל האורחים והעובדים טרם כניסתם, באשר למצבם הבריאותי, ומניעת כניסה ממי שלא השיב בשלילה לכל השאלות.
•מדידת חום לכלל העובדים והאורחים ומניעת כניסה לבעלי חום 38 מעלות ומעלה.
•שמירה על קפסולות עובדים במידת האפשר.
•עובדי ההסעדה יחבשו מסכות ויקפידו על רחיצת ידיים באופן תדיר.
•האורחים יחבשו מסכות במהלך האירוע למעט בזמן האוכל.
•בין השולחנות ישמר מרחק של 1.5 מטרים ומשפחות גרעיניות ישבו באותם שולחנות במידת האפשר.
•אוכלוסיית אורחים בסיכון ימוקמו באזור נפרד.
•מותר לקיים ריקודים בשלב זה, אך מומלץ לאוכלוסיות בסיכון לא לקחת בהם חלק.
•באירועים בהם מופעל מזנון מרכזי – הגשת המזון תבוצע על ידי איש צוות.

קניונים
קניונים פתוחים בכפוף לעמידה בתנאים הבאים:
• יש להגיש את ההצהרה המקוונת למשרד הכלכלה המפורטת למעלה.
• יש לבצע מדידת חום ותשאול של הלקוחות בכניסה למבנה הקניון.
• יש לשבץ ככל הניתן עובדים במשמרות באותן קבוצות עובדים באותה המשמרת
• ויסות כניסה ויציאה של אנשים כך שבכל עת ישהה עד אדם אחד לכל 7 מ"ר, או יחס של יותר משני לקוחות לכל עובד שתפקידו מתן שירות ללקוחות. מותרת התקהלות של עד 50 איש ובתנאי שהשטח מאפשר שמירה על מרחק של 2 מטר בין אדם לאדם. .
• יש להקפיד במידת האפשר על שמירת מרחק של 2 מטר לפחות בין אנשים שלא גרים ביחד ולמנוע צפיפות של אנשים במקום אחד, לרבות התקהלות בכניסה למקום.
• יש לסמן מקומות לעמידה במרחק 2 מטר זה מזה ולהציב שלט בנושא
• מעלית – עד 2 נוסעים אלא אם אלו אנשים שגרים באותו הבית והצבת שלט בנושא.
• שמירה על כללי הגיינה, חיטוי משטחים פנימים (מעקים, דלפקים, מתגים, לחצני מעליות, ידיות) באופן תדיר, לא פחות מפעמיים ביום ולאחר סיום הפעילות.
• הצבת מתקנים וחומר חיטוי לידיים במקומות רגישים וזמינים
• חל איסור לאפשר אכילה בשטח הקניון. אין להציב כיסאות ושולחנות לאכילה בשטח הקניון, יש למנוע גישה לשולחנות אכילה מקובעים לרצפה, ולהציב שילוט בנושא.
• ניהול ורישום מספר האנשים הנכנסים לקניון באופן ממוחשב, ככל הניתן.

שוק קמעונאי
שווקים יכולים להפתח לאחר שראש הרשות המקומית יפרסם הודעה באתר הרשות לפיה השוק ערוך לקיום התנאים הבאים (העמידה בתנאים היא באחריות הרשות המקומית):
• מדידת חום לנכנסים ויוצאים
• שיבוץ עובדים במשמרות קבועות ככל הניתן.
• ויסות כניסה ויציאה של אנשים לשוק כך שבכל עת ישהה עד אדם אחד לכל 7 מ"ר, או יחס של יותר משני לקוחות לכל עובד שתפקידו מתן שירות ללקוחות. מותרת התקהלות של עד 50 איש ובתנאי שהשטח מאפשר שמירה על מרחק של 2 מטר בין אדם לאדם.
• הקפדה ככל האפשר על מרחק של 2 מטר בין אדם לאדם, לרבות בתורים, מניעת צפיפות של אנשים והצבת שילוט בנושא.
• שמירה על כללי ההגיינה והנחיית בעלי העסקים והעובדים, לרבות הקפדה על חיטוי משטחים פנימיים באופן תדיר (לא פחות מפעמיים ביום ובסיום יום הפעילות).
• הצבת מתקני חומר חיטוי ידיים במקומות נגישים וזמינים.
• הרשות לא תאפשר ישיבה לצורך אכילה במתחם השוק ותציב שלטים בולטים לענין איסור זה.
• הרשות תנהל רישום בכניסות לשוק באופן ממוחשב ככל הניתן.

ספריות
• בדלפק ההשאלה תימצא מחיצה להפרדה בין המוכר ללקוח.
• השהיית החזרת ספרים למדפים למשך שלושה ימים מרגע החזרתם לספרייה על ידי המשאיל.
 
מכון כושר/ סטודיו
נדרשים להגיש הצהרה חתומה באופן מקוון באתר משרד הכלכלה בדבר עמידה בתנאי הנחיות משרד הבריאות המפורטות להורדת הטופס
• מינוי אחד מהעובדים כממונה קורונה, שבאחריותו לוודא את ביצוע ההנחיות.
•  ויסות כניסת האנשים לרבות עובדי המקום כך שבמקום ישהו אדם אחד לכל 7 מ"ר או 50 איש, הגדול מביניהם, תוך שמירה על מרחק של 2 מטרים.
•  יש להקפיד ככל הניתן על שמירת מרחק של 2 מטרים ולמנוע התקהלות.
•  יש לסמן מקומות עמידה לממתינים בתור ולהציב שלט בולט לעין לענין זה.
•  שימוש במעלית – במבנים עד 4 קומות מותר 2 נוסעים בלבד. במבנה מעל 5 קומות ניתן עד מחצית מכמות הנוסעים המותרת.
•  יש לשמור על היגיינה וניקיון, לרבות ניקיון משטחים לפחות פעמיים ביום וכן בסוף יום פעילות.
•  יש להציב מתקנים לחיטוי ידיים במקומות נגישים.

חנויות למסחר
חנויות במרחב הציבורי ובמרכזים מסחריים פתוחים יפעלו בכפוף לתנאי העמידה בתקן ה"תו הסגול לקבלת קהל", המחייב חתימה על הצהרה ושליחתה לרשות המקומית ובכפוף לעמידה בתנאים המפורטים למטה. הפרה של הכללים כרוכה בעבירה פלילית.
בנוסף יש להציב מחיצה בדלפק העסק.

החל מתאריך 27.05.20 יפתחו המסעדות, הברים והמועדונים בכפוף לאישור הממשלה ובהתאם להנחיות הבאות:
•עד 100 לקוחות ניתן לאפשר תפוסה של 100%.
•מעל 100 לקוחות ניתן לאפשר תפוסה של מקסימום 85%.
•המרחק בין השולחנות יהיה 1.5 מטרים.
•יש להתבסס על הזמנת מקום במידת האפשר.
•יש למדוד חום ללקוחות הנכנסים.
•פתיחת המקום לפי הנחיות כלליות של ה"תו הסגול" (חיטוי, ניקוי וכדומה).

עסקים לטיפול לא רפואי בגוף האדם, לרבות רפואה אלטרנטיבית, מספרות, מכוני יופי, קוסמטיקה, פדיקור, מניקור ומכוני הסרת שיער בלייזר
יפעלו בכפוף לתנאי העמידה בתקן ה"תו הסגול לקבלת קהל", ובכפוף לעמידה בתנאים המפורטים בהמשך.

מקומות אלו כוללים מגע קרוב בין נותן השירות ללקוח ולכן מחייבים תנאי היגיינה מחמירים נוספים כמפורט:
• מדידת חום לנכנסים לעסק ותשאול לגבי סימני מחלה (למעט בתי עסק הממוקמים בתוך קניון).
• שמירת כללי היגיינה לרבות חיטוי משטחים, כלים וכיסא הטיפולים, וכן כיבוס מגבות וחלוקים בין לקוח ללקוח.
• חבישת כפפות בעת טיפול בלקוח והחלפתן בחדשות בין לקוח ללקוח.
• חבישת מגן פנים בנוסף למסכת פה ואף.
• ויסות כניסת לקוחות כך שבכל עת לא ישהו בתוך העסק יותר מ-2 לקוחות לכל נותן שירות.
• בכל עת לא ישהו בעסק יותר מ-4 לקוחות בסך הכל, או אדם לכל 7 מ"ר (לקוחות ועובדים), או יחס של יותר משני לקוחות לכל עובד שתפקידו מתן שירות ללקוחות.
• הצבת שילוט במקום בולט בנוגע למספר הלקוחות המותר בעסק וקביעת מנגנון להגבלת מספר הנכנסים למקום.

הגשת הצהרה באתר משרד הכלכלה
בעלי העסקים הפתוחים לציבור (למעט הרשימה המפורטת בהמשך) נדרשים להגיש הצהרה חתומה באופן מקוון באתר משרד הכלכלה בדבר עמידה בתנאי הנחיות משרד הבריאות המפורטות להלן (להורדת הטופס):
•  מינוי אחד מהעובדים כממונה קורונה, שבאחריותו לוודא את ביצוע ההנחיות. 
•  ויסות כניסת האנשים לעסק, לרבות עובדי המקום, כך שבמקום ישהו עד 2 לקוחות לכל נותן שירות, ולחילופין - אדם אחד לכל 7 מ"ר. יש להציב שלט בכניסה המעי